Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Στέλνει τον φαρμακοποιό με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στο πειθαρχικό

Εβγαλε απόφαση ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αρκαδίας  




Ταρακούνησε την Αρκαδία στις αρχές του μήνα  η είδηση εμπλοκής φαρμακοποιού του νομού σε παράνομες συνταγογραφήσεις .  Κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΛΓΑ αποκάλυψε την εμπλοκή του φαρμακοποιού αλλά και ιατρών του νομού στο κύκλωμα το οποίο έχει πλοκάμια σε ολόκληρη τη χώρα . Ο Διοικητής του ΟΓΑ Π. Πετρούλας είχε αναφέρει τότε πως βρέθηκαν χιλιάδες κουτιά διαφόρων φαρμάκων στο συγκεκριμένο φαρμακείο χωρίς την ταινία γνησιότητας .
βρέθηκαν επίσης 77 βιβλιάρια υγείας και συνταγολόγια στην πλειοψηφία τους ασφαλισμένων του ΟΓΑ.  Η ζημία και μόνο για ένα εξάμηνο έφτασε για τον ΟΓΑ τις 117 χιλιάδες ευρώ και για το συγκεκριμένο πάντα φαρμακείο.
                           
   Για το περιστατικό ο  φαρμακευτικός όπως και ο ιατρικός σύλλογος Αρκαδίας είχαν καταδικάσει παράλληλα όμως επιφυλαχθεί να λάβουν θέση αφού έπρεπε να υπάρχουν όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις εις βάρος των εμπλεκομένων .  15 μέρες μετά και έχοντας πλέον νέο διοικητικό συμβούλιο ο φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε την  παραπομπή του συγκεκριμένου φαρμακοποιού στο πειθαρχικό. «Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, συνεδρίασε την Δευτέρα 13-12-2010 και συζήτησε λεπτομερώς την πολυσέλιδη αναφορά του Ο.Γ.Α. που αφορούσε στον έλεγχο σε φαρμακείο μέλος του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010.Αφού εξέτασε το πλήθος των αναφερόμενων παραβάσεων και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας φαρμακοποιών για αυτοκάθαρση και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας και του κύρους του επιστήμονα και φαρμακοποιού, αποφάσισε ομόφωνα να  παραπέμψει τον συγκεκριμένο συνάδελφο στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη ενώ σημειώνεται εν κατακλείδι  «Τονίζουμε ότι το Δ.Σ., του συλλόγου ασκεί μόνο τον Πειθαρχικό έλεγχο στα μέλη του και πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.
Ειδικά στη σημερινή συγκυρία θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, επιστημονικοί σύλλογοι, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλισμένοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Ο φάκελος με τα στοιχεία και το πόρισμα του ΕΛΓΑ είχε αποσταλεί εκτός του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας , στον ιατρικό σύλλογο του νομού ,στην εισαγγελία αλλά και στο ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου