Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Παραδόθηκε ο δήμος Λεβιδίου στο Γ. Σμυρνιώτη

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσειακού χώρου στο Λεβίδι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η παράδοση του δήμου από το δήμαρχο Θανάση Καβουρίνο . Η αίθουσα του μουσείου κατάμεστη από κόσμο , ενώ η τελετή έκλεισε μέσα της και βίντεο από τα έργα και τις ημέρες του 12χρονου δήμου Λεβιδίου ο οποίος και από τις αρχές του έτους θα αποτελεί πια παρελθόν. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τεγέας,ο  πρόεδρος της ΤΕΔΚ γ. Μπαρούτσας , ο Δ. Παυλής , οι σύμβουλοι Ταλούμης , Τσιαμούλος , Κουκάκης.


Γ. Μπαρούτσας: Θανάση φεύγεις ευτυχής!
  Η τελετή φορτίστηκε έντονα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Από την ομιλία του προέδρου της ΤΕΔΚ Αρκαδίας ο οποίος αναφερόμενος στο δήμαρχο Θ. Καβουρίνο είπε : «Ανέλαβε πριν από 12 χρόνια ο Θανάσης  ο Καβουρίνος,  ο πιο νεαρός δήμαρχος, να εμψυχώσει μια ομάδα ανθρώπων για να δημαρχεύσει. Μέσα στο μυαλό του πάντα ήταν το μέγα ερώτημα, θα τα καταφέρουμε; Δεν προσδιόρισε ποτέ τον πήχη και γι αυτό δεν του απαντούσα. Σήμερα σ αυτην την ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον και τους συνεργάτες του  , του λέω ότι  «Θανάση φεύγει ευτυχής  ,ο θεός σου έδωσε δύναμη, οι συμπατριώτες σου αγάπη και στον τόπο που γεννήθηκες  δεν έβαλες  απλά μια πέτρα , άλλαξες  τον τόπο. Έκανες  το δήμο πρώτο τουριστικό προορισμό. Την ευτυχία της προσφοράς Θανάση  την ένιωσες, δεν ήσουν δήμαρχος των έργων μόνο , έβαζες σε πρώτη μοίρα τον άνθρωπο  . Θανάση εύχομαι  οι δικοί σου να βλέπουν το έργο σου και να καμαρώνουν.  Θανάση να είσαι καλά, χαίρομαι που απέκτησα ένα φίλο ψυχής, να έχεις υγεία και δύναμη»

Δάκρυσε ο δήμαρχος παραδίδοντας τον κουμπαρά
Η ομιλία του Γιάννη Κουμαρέλα , για χρόναι συνεργάτη και φίλου έκανε το δήμαρχο να δακρύσει . ένα δήμαρχο ο οποίος άφησε ένα δήμο χωρίς χρέη και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις ως είπε ο Θανάσης Καβουρίνος, ένα δήμο με ανεπτυγμένο τον τριτογενή τομέα , ένα δήμο με ώριμες μελέτες προς υλοποίηση , ένα δήμο όμως που το σπουδαιότερο  έργο για εκείνον τον πρώτο πολίτη του ήταν είναι και θα είναι ένας κουμπαράς τον οποίον και παρέδωσε στα χέρια του νέου δημάρχου του Γιάννη Σμυρνιώτη. «Προσπαθήστε να βάλετε ένα λιθαράκι στο διάβα σας . ότι κρίνετε ότι θα είναι καλό, δεν υποδεικνύω αλλά παραινώ για ένα πράγμα Να βοηθάτε τον αδύναμο . Γι αυτό και εγώ   σας δωρίζω τον κουμπαρά και διηγούμαι την  ιστορία. « Υπήρξα για 3 χρόνια τυφλός στα μαθητικά μου χρόνια .  Τις πρώτες μέρες που εκλέχτηκα ήρθαν 2 τυφλοί στο δήμο , αποφάσισαν να υιοθετήσω τον κουμπαρά και να τον γεμίσω για τους έχοντες ανάγκες . ευχαριστώ λοιπόν όλους κυρίως τους άσημους και τους φτωχούς που έβαλαν τον όβολό τους εδώ . Μ αυτόν τον κουμπαρά σπουδάσαμε φοιτητές , πληρώσαμε νοσήλεια  κηδέψαμε μετανάστες ,  σιτίζαμε κ σιτίζουμε72 οικογένειες. Ευχαριστώ γι αυτό τον  πάνο Κουτσούγερα  είναι  καλός Λεβίτης , τροφοδότης των φτωχών»

                                   
Αν ο βασιλιάς ήταν γυμνός εσείς θα κρίνετε
«Το όποιο έργο έγινε μικρό ή μεγάλο δεν επιτρέπεται να το κρίνω εγώ , θα ήταν εγωιστικό. Το έργο θα εκτιμηθεί από τους δημότες με το πέρασμα του χρόνου και αν εισπράξω εγώ και οι συνεργάτες μου την αγάπη τούτο θα σημαίνει ότι πετύχαμε. Ότι πρώτα με είδατε σαν το παιδί σαν το φίλο σας και μετά σαν το δήμαρχό σας. Αν όμως εισπράξω τη  δυσαρέσκεια σας θα σημαίνει ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός  και όλα αυτά τα χρόνια ντρεπόμασταν να το ομολογήσαμε. Όμως δουλέψαμε αδιακρίτως πέρα από κομματικές και τοπικιστικές περιχαρακώσεις , προσπαθήσαμε για το χαμόγελο στον παππού , στο νέο, τον εργαζόμενο , το γεωργό , τον έχοντα ειδικές ανάγκες , τον πρώτο και τον έσχατο . επέλεξα η ζωή μου στο δήμο να αγγίζει τα όρια του ασκητισμού . δεν ζήτησα τίποτα και ο λόγος ήταν απλός. Ο διαχειριζόμενος δημόσιο χρήμα θα πρέπει και με τη συμπεριφορά του να διδάσκει . τήρησα στο ακέραιο ότι ο εξερχόμενος των κοινών θα πρέπει να εξέρχεται φτωχότερος απ όταν εισήλθε σε αυτά για να τα υπηρετήσει. Δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο εκτός από ένα κοινό λογαριασμό με τη μάνα μου . δεν απολογούμαι όχι. Απλά δεν μου αρέσει να ομαδοποιούνται οι πάντες μέσα στην γενικότερη πολιτική κατάσταση που έφερε την πατρίδα μας εδώ που είμαι Δήμαρχε εύχομαι υγεία και υπομονή .Σας παραδίδω  χωρίς χρέη κι αν έρθουν και οι επιχορηγήσεις τότε θα είναι πιο εύκολα .είχαμε  μείωση 90% στη  ΣΑΤΑ , κεντρικοί αυτοτελείς πόροι , πολιτική προστασία μειώθηκαν κατά 60% και προσπαθούμε ότι εκκρεμότητες ή ελλείμματα με τις ντόπιες συναλλαγές να τις εξοφλήσουμε . όλα τα εντάλματα 12 χρόνια τώρα ανεξάρτητα αν εγκρίθηκαν απο το ελεγκτικό ή το ΔΣ ήταν είναι και θα είναι ελεύθερα για έλεγχο από τον οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο . Θα παρακαλούσα μια σειρά μελετών που είναι ώριμες και έτοιμες για δημοπράτηση να τις λάβετε υπ όψιν σας και να τις προωθήσετε .
-          κέντρο υγείας Λεβιδίου
-          ύδρευση Λεβιδίου 
-          αναστήλωση παναγίας Βλαχέρνας
-          ανάπλαση παλιού γυμνασίου , μετεγκατάσταση δημοτικού σχολείου
-          ημιτελές – Μελέτη αποχέτευσης Λεβιδίου κ Κανδήλας


Γ. Σμυρνιώ της :  ατμομηχανή ανάπτυξης ο δήμος Λεβιδίου

Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον δήμαρχο Λεβιδίου όταν εκείνος έθεσε υποψηφιότητα , μια γνωριμία που μετεξελίχθηκε σε φιλία και κουμπαριά, αναγνωρίζοντας παράλληλα και το σημαντικό έργο που έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο. «Τύποις μπαίνουν τίτλοι τέλους  σε λίγο στο δήμο Λεβιδίου και λέω τύποις  γιατί για μένα ο δήμος θ αποτελεί ατμομηχανή ανάπτυξης στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα. Αγρότες και τουρισμό. Είναι  Ιδιαίτερη τιμή για μένα να παραλαμβάνω το δήμο  από τον άνθρωπο που η τοπική κοινωνία εμπιστεύτηκε  για 3 τετραετίες . Συνεργάστηκα ως μηχανικός και αυτοδιοικητικός με όλους τους δημάρχους του τόπου αυτού. Όλοι τους αντιλαμβανόμενοι το στρατηγικό πλεονέκτημα, το έργο υποδομής Κορίνθου Τρίπολης συντέλεσε καθοριστικά η ορεινή Αρκαδία να είναι σήμερα 3ος προορισμός σε όλη τη χώρα χειμερινός. Εσείς βάλατε σφραγίδα ,μειοψηφία και πλειοψηφία διότι έχω πεποίθηση και γνώση διότι η όποια αντιπαράθεσης εδώ τελείωνε την επομένη των εκλογών. Πως αλλιώς άλλωστε στην πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου του πατέρα της δημοκρατίας. Παραλαμβάνουμε έναν άρτιο δήμο και ώριμο μελετητικό έργο . μαζί θ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν . μαζί με το προσωπικό του δήμου , την ΤΥΔΚ . Επιδιώξαμε , πιέσαμε υπέρμετρα να έχουμε μαζί μας το Θανάση , η απόφαση του ήταν να μην συμμετάσχει, την σεβόμαστε , όμως θέλουμε να προσφέρει γνώση και ικανότητα να βάζει και να πετυχαίνει ανέφικτους στόχους» κατέληξε ο Γ. Σμυρνιώτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου