Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Στρογγυλέματα» αντί Απομαγνητοφώνησης από την Περιφέρεια στα Δελτία Τύπου!

Σαφώς και κάποια λεκτικά λάθη ή κάποιες ασυνταξίες του προφορικού λόγου πρέπει να διορθώνονται όταν τα λεγόμενα μεταφέρονται στο χαρτί και διανέμονται ως επίσημο δελτίο τύπου στο κοινό.
‘Άλλο αυτό όμως αγαπητή μου Περιφέρεια και άλλο… τα «στρογγυλέματα»!

Διότι άλλα είπε ο Πέτρος Τατούλης στην συνέντευξη της Τρίτης για το θέμα του σιδηρόδρομου και τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στην Καλαμάτα την Κυριακή, και άλλα «δώσατε»  μέσα από το επίσημο δελτίο τύπου!


Ας τα δούμε ένα – ένα , τα σημαντικά βεβαίως…

Δελτίο Τύπου: «Σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η άποψη που πρόσφατα διατυπώθηκε ότι το Πάτρα – Πύργος – Κατάκολο – Ολυμπία θα ενταχθεί στο Ταμείο Γιούνκερ»

Απομαγνητοφώνηση: «Άλλες απόψεις που ακούγονται είναι εντελώς άνευ σημασίας. Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Η άποψη που διατυπώθηκε πριν λίγους μήνες και επαναφέρθηκε με μια καινούργια version σε μια συνάντηση που είχαν πριν από μερικές μέρες ότι η γραμμή του Πάτρα Πύργος - Κατάκολο - Ολυμπία - Καλαμάτα ότι θα μπει στο ταμείο Γιούνκερ όλοι γνωρίζουν πως έχει απορριφθεί και δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.»

Δελτίο Τύπου: «τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε «επικίνδυνο η αριστερή Κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα να ανακοινώνει ότι θα γίνει συμφωνία παραχώρησης.

Απομαγνητοφώνηση: Ακούστηκε και κάτι που είναι εξαιρετικά επιπόλαιο και θα έλεγα επικίνδυνο η αριστερή κυβέρνηση μέσω του γενικού γραμματέα να ανακοινώνει ότι το καινούργιο έργο θα γίνει με ιδιωτικούς πόρους μέσω μιας συμφωνίας παραχώρησης. Είναι ακριβώς μια μεγάλη παραφωνία που δείχνει την απόλυτη έλλειψη γνώσεων καθ ότι αυτό το μοντέλο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ευρώπη.
Δελτίο Τύπου: «Νέοι περιφερόμενοι μάγοι χωρίς καμία γνώση προσπαθούν απλά να κερδίζουν χρόνο με τεράστια ψέματα χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών»

Απομαγνητοφώνηση: Η μεγάλη κοινοπραξία η μεγάλη εταιρία που έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή σιδηροδρομικών έργων η Γαλλική ΒΕΡΣΙ είχε κατασκευάσει την γραμμή Παρίσι -Μπορντώ με ιδιωτικούς πόρους και στην έκθεση της πριν από μερικά χρόνια είπε ότι αυτό ήταν ένα ολέθριο οικονομικό σφάλμα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι καινούργιοι περιφερόμενοι μάγοι οι οποίοι γεμίζουν με λόγια τους πολίτες , χωρίς να έχουν απολύτως καμία γνώση και επειδή πλέον είναι καινούργιοι στην πολιτική της κυβερνησιμότητας προσπαθούν να κερδίζουν χρόνο λέγοντας τεράστια ψέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα ανωτέρω… η επίθεση στον πάλαι ποτέ συνεργάτη και συνοδοιπόρο Γιώργο Δέδε, στρογγυλεύθηκε! Έτσι όπως δίνονται οι αναφορές κανείς δεν καταλαβαίνει πως ο Περιφερειάρχης επιτίθεται στον Γενικό Γραμματέα.
Συνάμα απουσιάζουν λέξεις – κλειδιά όπως «απόλυτη» στην φράση «έλλειψη γνώσεων»
Ή  ακόμα και ολόκληρες φράσεις
Όπως η φράση «είναι καινούργιοι στην πολιτική της κυβερνησιμότητας» που ειπώθηκε για να καταδείξει την ενδεχόμενη απειρία Δέδε.

Ακόμα –ακόμα η συρραφή των δηλώσεων δεν είναι με την σειρά που έγιναν σε real time αλλά… με άλλο τρόπο που συμπερασματικά δίνει το αποτέλεσμα της «γενικής τοποθέτησης» και όχι της ευθείας επίθεσης!

Βρε παιδιά, υπάρχουν και τα video….
Είπαμε διορθώστε λεκτικά λάθη, ασάφειες ή ασυνταξίες αλλά… όχι και τέτοια παρέμβαση!
Άλλωστε ο Περιφερειάρχης έχει δηλώσει πως απόλυτα γνωρίζει τι λέει και πως απόλυτα αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει…
Όσο για εμάς τους υπολοίπους, δεν έχουμε ακόμα πάθει λοβοτομή… Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει!
ΥΓ: Υπάρχει και άλλος τρόπος ξέρετε, να μεταφέρετε μια δήλωση του Περιφερειάρχη χωρίς να την τοποθετείτε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε και κατεγράφη από τις κάμερες… Μια ιδέα δίνω…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου