Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια!


Άλλαξε το σκηνικό του καιρού άρδην επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της προηγούμενης εβδομάδας, προβλέψεις οι οποίες μιλούσαν για χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Η πόλη της Κορίνθου από το πρωί καταγράφει χαμηλές θερμοκρασίες, ο υδράργυρος έδειξε μόλις 7 βαθμούς λίγο μετά τις 10 το πρωί, αλλά και ισχυρότατους ανέμους οι οποίοι – όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς- εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.



Νωρίς το απόγευμα κατεγράφη περιστατικό πτώσης δέντρου στην οδό Κολιάτσου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική απομάκρυνε το δέντρο αποκαθιστώντας την κυκλοφορία ωστόσο, για όσο οι άνεμοι συνεχίζονται, ο κίνδυνος εγκυμονεί και προς τούτο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.
Περιστατικά μετακίνησης κάδων απορριμμάτων σημειώθηκαν κυρίως σε σημεία όπου οι κάδοι δεν είναι τοποθετημένοι σε ειδικές θέσεις ( οι φωτογραφίες είναι από την Εθνικής Αντιστάσεως στο πεζοδρομημένο κομμάτι της).



Χιόνια στα ορεινά
Στα ορεινά του καιρού οι άνεμοι δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό αλλά το χιόνι! Από νωρίς ντύθηκαν στα λευκά τα ορεινά του Ξυλοκάστρου, μάλιστα κινητοποιήθηκαν και εκχιονιστικά μηχανήματα! Στο χιονοδρομικό της Ζήρειας το σκηνικό άρχισε να στήνεται ενώ στα λευκά ντύθηκαν και οι κορυφές του Ολίγυρτου στην όμορφη Λαύκα της Στυμφαλίας.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο καλούνται πρωτίστως να ενημερώνονται από την αστυνομία για την κατάσταση του δικτύου, πάρα ταύτα ωστόσο πρέπει να έχουν στο όχημά τους όλα τα απαραίτητα , πρωτίστως αντιολοσθιτικές αλυσίδες. Η καλή συντήρηση του οχήματος εξυπακούεται όπως και ο χειμερινός εξοπλισμός των ιδίων αφού το κρύο είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει η αστυνομία αλυσίδες χρειάζονται όσοι θα κινηθούν από το ύψος των Μεσαίων Τρικάλων έως και το Χιονοδρομικό της Ζήρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου