Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

"Βραδυφλεγής βόμβα" η ΚΕΔΗΤ στην Tρίπολη

Το Πολύκροτο «διαζύγιο» Τσούκα –Παυλή  και το «πυρ ομαδόν» από τις παρατάξεις

Στη δίνη ενός «σκανδάλου» η Αρκαδική πρωτεύουσα;

Το θέμα της ΚΕΔΗΤ «σεέρνεται» μήνες τώρα , πλήττοντας το Δήμο της Τρίπολης, χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις και εξηγήσεις ικανές να διαλύσουν σύννεφα  και σκιές αδιαφάνειας  που έχουν ενσκύψει.

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δεν έχει ακόμα εκδοθεί, η δημοτική αρχή Παυλή ωστόσο προχώρησε ( και η χρονική στιγμή προκαλεί ερωτηματικά) στην καρατόμηση του προέδρου της ΚΕΔΗΤ Τάσου Τσούκα, καρατόμηση η οποία συνοδεύτηκε από καταγγελίες και αναφορές που χρήζουν διερεύνησης από μέρους του καρατομηθέντος προέδρου.

Η αναφορά Τσούκα για εμπλοκή του Δημάρχου στις όποιες ατασθαλίες έχουν γίνει είναι σαφής και ενώ καταγεγραμμένη είναι η τοποθέτηση του ίδιου του προέδρου προ μηνών στο super tv, πως όλα γίνονται με τον καθ όλα νόμιμο και διαφανή τρόπο!

Τι άλλαξε;
Τι διατάραξε τις σχέσεις Παυλή – Τσούκα;
Γιατί άρον – άρον και πριν το πόρισμα εκδοθεί ο Πρόεδρος απεπέμφθη;
Για ποιες ατασθαλίες με συμμετοχή Δημάρχου μιλά ο πρώην πια Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων.
Αποχωρήσεις, αλληλοκατηγορίες και ένταση σημάδεψαν την συνεδρίαση , χωρίς φυσικά να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα , πέραν βεβαίως της αποπομπής Τσούκα.

Το θέμα της ΚΕΔΗΤ  θ απασχολήσει και την Δικαιοσύνη αφού από τον Αύγουστο ο πρώην Δήμαρχος και σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ.Σμυρνιώτης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρίπολης.



Ν.Τσιαμούλος: «Χρεοκόπησε πολιτικά και ηθικά ο Παυλής …»

Η Παράταξη του Νικόλα Τσιαμούλου «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα» σε ανακοίνωση τύπου μιλά για «ηθική και πολιτική χρεοκοπία» του Δημάρχου Παυλή και θέτει ευθαρσώς θέμα υπεύθυνης άσκησης των καθηκόντων του

«Είναι γεγονός πως ο κ. Παυλής, ως άλλος βαρόνος Πεντεσέβρ, προσπαθεί να εφαρμόσει ένα προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης, μαζί με κάποιους αυλικούς του. Μόνο που το μοντέλο αυτό αποτελείται από «λεπίδες κενού εξουσίας», που κατακρεουργούν το δήμο. Αποτελείται από ένα αδίστακτο και αδηφάγο κύκλωμα που συσσωρεύει αντί να λύνει προβλήματα.»


Γ.Σμυρνιώτης: Αδιαφάνεια και συγκάλυψη στην ΚΕΔΗΤ


Σήμερα ο Γιάννης  Σμυρνιώτης σε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων μηνών που αφορούν την δημοτική επιχείρησης με αποκορύφωμα την προσφυγή του στην Εισαγγελία το μήνα Αύγουστο. «Η ΚΕΔΗΤ ουσιαστικά δεν λειτουργεί με ευθύνη της  Δημοτικής αρχής. Δεν επιθυμούμε να ποινικοποιήσουμε κάθε ενέργεια της αρχής. Στο θέμα της ΚΕΔΗΤ εδώ και 5 μήνες συναντούμε όμως στην ΚΕΔΗΤ τοίχο αδιαφάνειας και προσπάθεια συγκάλυψης.»


Τ.Τσούκας: Δεν φταίω μόνο εγώ

«Με κάλεσαν στο γραφείο  ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Καπόγιαννης και ο κ. Κακλαμάνος και με πίεζαν να παραιτηθώ από μόνος μου. Με πίεζαν να υπογράψω ότι είμαι σε άδεια. Ο κ. δήμαρχος είπε ότι με διαγράφει για ατασθαλίες. Έπρεπε να ενημερωθώ ποια έιναι αυτά, αφού αυτός τα ξέρει».
 «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή δεν ξέρουν τι γίνεται. Να μπει εισαγγελέας να δει ποιος φταίει και να πληρώσει όποιος φταίει»,
 «Όποιος φταίει, να πάει στη Δικαιοσύνη, να πάω και εγώ, αλλά δεν είμαι μόνος μου. Είναι και άλλοι. Θα τα δείξουν του δημάρχου και άλλων εκεί»



ΥΓ: Να θυμίσουμε στον Πρόεδρο του Δ.Σ Τρίπολης Τάσο Κακλαμάνο πως η ρίψη φυλλαδίων στους δρόμους της πόλης ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και τιμωρείται με πρόστιμο ( ένεκα της δήλωση του πως « το πόρισμα των ορκωτών θα το κάνουμε φειγ βολάν»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου