Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Όπου υπάρχουν άνθρωποι!

Η 1η αποστολή για την Ειδομένη ξεκίνησε…

Με αφετηρία την Κόρινθο, τους εδώ εθελοντές, την δική μας πρωτοβουλία για την Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες… η 1η αποστολή είναι γεγονός!

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες ετοιμασίες. Τα τρόφιμα φορτώθηκαν και σήμερα , με την συνοδεία μιας γιατρού, μιας νοσηλεύτριας και μιας εθελόντριας από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου ξεκινούν το ταξίδι τους . 

Τελικός προορισμός οι Πρόσφυγες. Εκείνοι  οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν και δίνουν κάθε λεπτό στα σύνορα έναν τιτάνιο αγώνα για μια νέα ζωή.


Οι Κορίνθιοι από το υστέρημά τους πρόσφεραν και αυτή τη φορά.

Ανάμεσα στα τρόφιμα σταφίδα που δώρισε παραγωγός του νομού μας. Από τον 1 τόνο που προσέφερε συσκευάστηκαν ήδη σε ατομικές μερίδες και περιλήφθηκαν στην 1η αποστολή 100 μερίδες.
Η Πρωτοβουλία της Κορινθίας για την Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες με μήνυμά της στο Facebook ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν.


«Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Σωτήρη για την παραχώρηση της σταφίδας καθώς και όλους τους πολίτες που αθόρυβα προσφέρουν καθημερινά από το υστέρημά τους τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουμε ανακοινώσει.»

Όπου υπάρχουν άνθρωποι, ο πόνος πάντα θα διαιρείται και δεν θα πολλαπλασιάζεται.
Όπου υπάρχει προσφορά και αλληλεγγύη, εκεί θα γιγαντώνει και η ελπίδα.
Και ευτυχώς η Κόρινθος, είναι ένας τέτοιος τόπος, με τέτοιους ανθρώπους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου