Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ενστάσεις , εντάσεις , γκρίνιες και το ΚΚΕ... μαινόμενο στην 1η συνεδρίαση του Δ.Σ Τρίπολης

 Πολύωρη η συνεδρίαση του 1ου Δ.Σ Τρίπολης, άγγιξε τις 3,5 ώρες,  αν και τυπικές οι διαδικασίες που έκλεισε μέσα του. Οι νέοι και ενώ διεφάνη πως όλα θα κυλήσουν γοργά πιάστηκαν σε κάποια σημεία αδιάβαστοι για τα όσα καινούργια προστάζει ο Καλλικράτης ενώ η μειοψηφία φρόντισε με ερωτήσεις , παρεμβάσεις και την ανετοιμότητα της να έχει ήδη αποφασίσει τους υποψηφίους της για τις επιτροπές Οικονομικών και ποιότητας ζωής, να καθυστερήσει αρκετά την όλη διαδικασία.
Παράλληλα με τη στάση της στην διαδικασία εκλογής του προεδρείου ειδικά των κυρίων Γεωργακόπουλου και Νικολάου κατέδειξε πως μάλλον τα πράγματα στην πορεία των συνεδριάσεων δεν θα κυλήσουν ομαλά. Η παράταξη Γεωργακόπουλου δήλωσε απλά παρούσα ενώ ο κύριος Νικολάου ξεκίνησε με καταγγελίες περί διατάξεων και νόμων αφού αυτά όλα έχουν ως αποτέλεσμα η παράταξη του να μην μπορεί να περάσει θέσεις και προτάσεις. Η παράταξη Παυλή όντας «ήσυχη» δεν δημιούργησε θέματα στην διάρκεια της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση  ξεκίνησε υπό την προεδρεία του πρώτου σε ψήφους  Δ.Σ, του κυρίου Ταλούμη ενώ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από το νέο προεδρείο του σώματος όπως αυτό εκλέχθηκε από το σώμα . Πρόεδρος ανέλαβε ο κύριος Γιάννης Μπόζος σύμφωνα με την πρόταση του ΔΗΜΆΡΧΟΥ. Οι επιτροπές ήταν εκείνες που επιμήκυναν την διαδικασία αν και.. τα μέλη τους είχαν ανακοινωθεί από την παράταξη του δημάρχου 3 μέρες πριν δεδομένης της πλειοψηφίας πάντα! Το αξιοσημείωτο; Στις 15:00 ήταν καθορισμένη η συνεδρίαση του 1ου περιφερειακού συμβουλίου. Οι σύμβουλοι; Περίμεναν να τελειώσει το Δ.Σ και έπειτα να προσέλθουν στην αίθουσα!

Γ. Μπόζος: Θα είμαι πρόεδρος όλων
                   
Ο νέος πρόεδρος αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναφέρθηκε στην δυσκολία αυτής η οποία οριοθετήθηκε στην κατ επανάληψη διαδικασία ψηφοφορίας για τις επιτροπές και τις διευκρινίσεις των εγκυκλίων. Πάρα ταύτα δήλωσε αισιόδοξος για τις μετέπειτα συνεδριάσεις λέγοντας πως θα είναι πρόεδρος όλων των παρατάξεων . Το παρόν την παράταξης Γεωργακόπουλου και τα λευκά δεν έδειξαν να προβληματίζουν το Γ. Μπόζο ο οποίος είπε πως όλοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα κατά τον τρόπο τον οποίον θέλουν.

Γ. Σμυρνιώτης: Από αύριο πολύ δουλειά

Η συνεδρίαση πολύωρη και δύσκολη ένεκα των επιτροπών και παρά τις ενστάσεις που κατά τη διάρκεια της κατατέθηκαν κυρίως από την πλευρά των κυρίων Γεωργακόπουλου και Νικολάου σημείωσε πως κινήθηκε σε ήρεμα πλαίσια και με διάθεση  συνεννόησης. Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος κατά την έναρξη της συνεδρίασης σημείωσε:  «

                                                                                                 
Σταύρος Δελφάκης: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπει την έπαρση
                                                                
«Καλορίζικος σιδεροκέφαλος πρόεδρε , ελπίζω να έχετε εύκολο έργο ,η δυσκολία εξαρτάται από το σώμα, εμείς θέλουμε να συνεισφέρουμε βοηθητικά. Σας  παραδίδουμε μια σημαντική προίκα ,τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ τον επεξεργαστήκαμε 3 μήνες ,  ο οποίος πρέπει ν αρχίσει να εφαρμόζεται , να μην ξεφεύγουμε από αυτόν για να μην έχουμε ολονύχτιες συνεδριάσεις.  Πιστεύω θα είστε πρόεδρος όλων και όχι της  παράταξης. Το αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο υπενθυμίζω πως είναι: 39% Σμυρνιώτης 26,5 Παυλής , 19,5 εμείς , 9% Γεωργακόπουλος , Νικολάου 4% , Γιόκαρης 3%. Το αποτέλεσμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Οι ψηφοφόροι ο λαός της πόλης δεν έδωσε συντριπτικό πλειοψηφικό ποσοστό σε κανέναν και 2ον και με τις  διαφορές που υπάρχουν δεν έδωσε μεγάλες διαφορές  μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν, αλαζονικές συμπεριφορές  δεν πρέπει να υπάρξουν να έχουμε κλίμα συνεννόησης , αυτό θέλει ο λαός της πόλης μας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν γίνει αυτό θα είμαστε όλοι υπόλογοι. Γι αυτό και έκανα πρόταση με επάνδρωση 2 επιτροπών. Δεν έγινε δεκτή. καλό έργο και ο νοώ νοήτω!»



Οι ενστάσεις , οι… καταγγελίες και ο φασιστικός νόμος!

Η 1η αυτή συνεδρίαση έμελε να δώσει και το στίγμα εκείνων που θ ακολουθήσουν. Σε κλίμα συνεννόησης οι παρατάξεις Παυλή και Δελφάκη , με διάθεση αντίδρασης οι παρατάξεις Γεωργακόπουλου και Νικολάου . Αποχή από την ψηφοφορία του προέδρου , ενστάσεις για την βαρύτητα της ψήφου του καθενός , ενστάσεις για τις διατάξεις που δεν επιτρέπουν στην μειοψηφία να μετάσχει σε νευραλγικές θέσεις όπως είναι αυτές της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Το ΚΚΕ μάλιστα σημείωσε πως με τις θέσεις που κατέλαβε στο Δ.Σ δεν είναι δυνατόν να περάσει θέσεις και απόψεις υπέρ των εργαζομένων. Ο δε Κώστας Γεωργακόπουλος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει φασιστικό το νόμο ο οποίος καθόρισε την διαδικασία για την ανάδειξη των μελών των δυο επιτροπών.  Η μειοψηφία κλήθηκε βάση αυτού να συνεδριάσει προκειμένου να κατορθώσει να προτείνει υποψηφίους για τις 2 επιτροπές, συνεδρίαση η οποία επιμήκυνε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Η παράταξη Παυλή «ήσυχη» δήλωσε δια του επικεφαλής της πως είναι στο σώμα για να συμβάλει θετικά  και ουσιαστικά στα πολλά και δύσκολα που έχει αυτό το σώμα να προωθήσει και να πραγματευτεί.

.

Επιτροπών το… ανάγνωσμα!

Και ενώ το σώμα ξεμπέρδεψε σχετικά γρήγορα με την εκλογή του προεδρείου , τα βρήκε σκούρα στην εκλογή των 2 επιτροπών , των οικονομικών και της ποιότητας Ζωής. Η διαδικασία και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι όριζαν εσωτερική διαδικασία στην μειοψηφία, πρόταση τακτικών και αναπληρωματικών μελών μετά κατάθεση υποψηφιοτήτων και ψηφοφοριών  και έπειτα ψηφοφορία παρουσία και της πλειοψηφίας. Εν τέλει , και αφού η πλειοψηφία ήπιε άνετα και χαλαρά το καφεδάκι της ξεκίνησε η ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκαν δις και τρις επαναληπτικές ψηφοφορίες για να καταλήξει το σώμα στα ονόματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάθεση προτάσεων για αναπληρωματικά μέλη πρόταση δεν κατέθεσε η παράταξη Δελφάκη , «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» είπε η παράταξη Γεωργακόπουλου , υποψηφιότητα και στις δυο τέθηκε από τον κύριο Νικολάου ενώ η παράταξη Γιόκαρη στήριξε μια υποψηφιότητα από την παράταξη Παυλή και μια από την παράταξη Νικολάου . η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι.

Το αστείο του Δελφάκη και το καρφί του Νικολάου!  
                        
Η διαδικασία μακρά στο χθεσινό Δ.Σ και η κούραση δεδομένη. Κάποιοι σύμβουλοι όμως δεν έχασαν ούτε τη διάθεση τους ούτε το χιούμορ τους ! ο λόγος για τον κύριο Σταύρο Δελφάκη ο οποίος ακούγοντας τα της ψηφοφορίας των  επιτροπών διαμαρτυρήθηκε προς  τον κύριο Νικολάου «εμείς σε ψηφίζουμε και εσύ το ρίχνεις μονοκούκι» είπε χαρακτηριστικά και χαμογελώντας ο Δ.Σ . Η απάντηση δεν ήταν διόλου σε χιουμοριστικό επίπεδο αφού ο κύριος Νικολάου είπε  «Δεν σας εμπιστευόμαστε , δεν σας ψηφίζουμε!»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου