Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το come back του Χαράλαμπου Κασσίμη

Ο Χαράλαμπος Κασσίμης
Επιστρέφει στα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου ο πάλαι ποτέ επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων μια δημοτική κίνηση την οποίαν στιγμάτισε με την παρουσία του πρώτα και με την απουσία του έπειτα;
Η παρουσία του την Κυριακή στην συνάντηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών που τώρα συγκροτείται ήταν καθοριστική και θα πρέπει κανείς να την λάβει σοβαρά υπόψιν ,κυρίως εάν θέλει να ερμηνεύσει προθέσεις.
Ο Καθηγητής Κασσίμης φαίνεται να πραγματοποιεί
δυναμικό come back στα δημοτικά πράγματα , όχι με την Κίνηση μονάχα ( ξέρει καλά πως ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα) αλλά με μια συμμαχία ευρύτερη, πολιτικών αλλά κυρίως κοινωνικών δυνάμεων ως ο ίδιος είπε στην κατεύθυνση του στόχου που η ίδια η Πρωτοβουλία θέλει να υπηρετήσει, δηλαδή την ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής.
«Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η κρίση η δημοτική αρχή έπρεπε να ανατραπεί. Συνοψίζει όλα εκείνα τα στοιχεία που έφεραν την κοινωνία στην σημερινή κατάσταση. Είναι μια Διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη τοπική εξουσία» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του και «έσβησε» τις όποιες κομματικές και πολιτικές γραμμές  χτυπώντας καμπανάκι ήττας την οποίαν θα επιφέρουν εφόσον μπουν σε αυτήν τη νέα προσπάθεια. «Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί μια ευρύτερη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων κυρίως διότι για να ανατραπεί αυτή η δημοτική αρχή απαιτείται μια ευρύτερη συμμαχία. Αν δεν γίνει δηλαδή υπέρβαση προφανώς δεν απειλείται η τοπική εξουσία.»

Ο  Χαράλαμπος Κασσίμης κλείνοντας την ολιγόλεπτη αλλά καθόλα σημαντική παρέμβαση του έφερε όλους τους ενεργούς πολίτες προ των ευθυνών τους λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρχουν σταυρωμένα χέρια στην υφιστάμενη γνωστή σε όλους κατάσταση. «Τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο, δεν μπορεί να συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση και εμείς να μην κάνουμε τίποτα.Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια κομματικών, ιδεοπολιτικών συνασπισμών που θα αποκλείουν έντιμους, ικανούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους από τον στόχο της ανατροπής της σημερινής δημοτικής αρχής. Οι αποκλεισμοί μας είναι μόνο προς εκείνους που υπονομεύουν το εγχείρημά μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου